maanantai 9. helmikuuta 2015

Työ 1: Zentangle

Ensimmäinen työmme KU1-kurssilla Ounasvaaran lukiossa oli Zentagle.  Zentangle on uusi ja hieman erikoinen taidemuoto joka on kerännyt paljon suosiota ja seuraajia lyhyessä ajassa.

Käytännössä ensiksi piirretään joko esittävä tai abstrakti kuvio, joka sitten jaetaan sektoreihin joita täytetään erilaisilla zentangle malleilla. Nämä mallit ovat joko jo olemassaolevia, muiden keksimiä tekstuureja tai omatekoisia. Eri mahdollisuuksia on rajattomasti sillä erilaisilla muodoilla ja koristekuvioilla luodaan kokonaan uusia kokonaisuuksia. Zentanglen tekeminen kehittää erityisesti keskittymiskykyä ja kuovuutta. Zentangle on hauska ja helppo taidemuoto jota jokainen pystyy tekemään. Samantapaisia tulee helposti tehtyä muilla oppitunneillakin vihkon kulmaan.

Työ oli hauska ja mukavan helppo. Heti kun sai selvän vision mitä oli tekemässä, alkoi juttu luistaa hyvin.


1 kommentti:

  1. Oikein tyylikkäästi ratkaisit ensimmäisen tehtävän: kuvarajaus sekä kuvasommittelu toimii työssäsi hienosti (tiukka rajaus kitarassa toimii kiinnostavammin kuin koko kitara ahdettuna kuvaan:)) Piirros-jälkesi on huolellista ja kaunista. Jaksoit pakertaa kiitettävästi työn parissa, kiva, jos työtä oli myös mukava tehdä:)
    Seuraavaksi siirrymme rakentelemaan jotain ja puhumme rytmistä osana taideteosta.

    Leena

    VastaaPoista