torstai 19. helmikuuta 2015

Työ 2: Rytmiveistos

Rytmi kuvataiteessa tarkoittaa persoonallista ilmettä joka luodaan värien, muotojen, valojen ja varjojen vaihteluilla. Vapaa rytmi tarkoittaa tavallaan täydellistä ennalta-arvaamattomuutta. Kuvasta ei voi lukea mitä kuvan ulkopuolella on. Sidottu rytmi taas on selvää kaamanomaista muotoilua jossa sama kuvio tai muoto toistuu koko ajan.

Tehtävänä oli tehdä veistos jossa on sekä sidottua että vapaata rytmiä. Materiaalina käytettin puupalikoita, tikkuja, päreitä ja muita pieniä kappaleita. Teos sai olla esittävä tai täysin abstrakti. Veistoksen sai tehdä myös mehupilleistä. Työ oli haastava mutta melko mukava toteuttaa. Oli hankalaa saada selvää visiota mitä on tekemässä kun tekotapa oli haastava eikä kaikkea kuviteltua saanut toteutettua, joten piti elää ja muuttaa suunnitelmaa sitä mukaa mitä teos valmistui.

1 kommentti:

  1. "Tonttu-ukko laulunuotit edessään". Valitettavasti en pääse tästä fiksaatiosta enää erilleen, joka minulle tuli heti valmiin työn nähtyäni. Ihminen alkaa vaistomaisesti etsiä esittäviä aineksia abstraktistakin teoksesta ja siinä juuri on yksi taiteen hienouksia: se luo erilaisia elämyksiä jokaiselle, teoksen voi nähdä haluamallaan tavalla:)
    Teoksestasi löytyvät tehtävänannon mukaiset elementit, vapaa ja sidottu rytmi. Sidottu rytmi kuitenkin hallitsee teosta ja symmetria on aina ihmisen kauneuskäsitettä vastaava tapa asetella asioita. Symmetriaa ylen määrin saa käyttää tällä hetkellä tehtävässä työssä, Kaleidoskoopissa.
    Kiinnostava veistos, tämä olisi helppo kuvitella suurikokoisena vaikkapa Pajakylään Rovaniemellä;)

    VastaaPoista